Å komme i gang

Pålogging

Finn først fram til påloggingssiden ved å skrive nettadressen til ressursen i adressefeltet til nettleseren og trykke Linjeskift. Dersom du ikke husker nettadressen, vil du alltid kunne komme til påloggingssiden via nettsidene til Fagbokforlaget.

Eksempel:
www.fagbokforlaget.no\klarferdignorsk

Her vil du også få generell informasjon om nettressursen.

Påloggingssiden har noen faste elementer:

– Felt for brukernavn ①
– Felt for passord ②
– Knapp for pålogging ③

– Knapp for glemt passord ④
– Knapp for registrering av nye brukere ⑤

paaloggingssiden.jpg

Elever som har fått tilsendt brukernavn og passord på e-post eller på annen måte, kan logge inn ved å legge inn brukernavn og passord i feltene før de klikker Logg på. De kommer da rett inn i hovedmenyen.

Registrering av nye brukere

Når skolen bestiller læremiddelet, får bestiller en PIN-kode som skal brukes til registrering av nye brukere. Eleven selv eller bestilleren klikker på Registrer ny bruker ⑤.
Følgende skjermbilde vises:

registrering av ny bruker.jpg

For å registrere ny bruker legges felles-PIN-koden inn i feltet PIN-kode ⑥. Deretter legges kontaktinformasjon, brukernavn og passord inn i feltene ⑦. E-postadresse er nødvendig for at eleven skal kunne få tilsendt passordet sitt på nytt dersom det glemmes.

Til slutt klikker man Opprett konto ⑧ og den nye brukeren får en e-post med blant annet brukernavn og passord.

Glemt passord

Dersom en bruker har glemt passordet sitt, kan han klikke på Glemt passord ④. Denne siden åpnes:

skriv e-post.jpg

Brukeren legger inn den registrerte e-postadressen i feltet ⑨ og klikker på Send passord ⑩. Brukeren vil da få tilsendt passordet sitt i en e-post. Sjekk spam-mappen dersom ikke e-posten dukker opp i innboksen.

Snarvei til påloggingssiden

For å gjøre det raskere og enklere å logge på, kan du klikke på høyre musetast når du er inne på påloggingssiden. Da kan du velge Lag snarvei og det legger seg et ikon på skrivebordet. Neste gang kan du dobbeltklikke på dette ikonet for å komme til påloggingssiden.

snarvei.jpg